Påskbord på M/S Eckerö och vårkänslor på Åland

En efterlängtad vår är äntligen här och med start 8 april bjuder Eckerö Linjen in till ett dignande påskbord ombord på M/S Eckerö. Men festligheterna slutar inte där – nu ges även chansen att upptäcka ett Åland i sin absolut vackraste vårskrud.

Snart är påsken här och vad passar inte bättre än ett påskbord med havsutsikt nu när ljuset äntligen har kommit för att stanna? På M/S Eckerö serveras den årliga påskbuffén från 8/4 till 18/4. Boka din biljett här.

Njut av traditionella påskrätter som ägg, lax, gubbröra, sill, potatis och lamm – och inte att förglömma – den finska påskdesserten memma. När paltkoman lagt sig kan man passa på att handla gott till påskhelgen i Taxfreen eller njuta av underhållningen innan färjan lägger till.

Specialerbjudande torsdag-söndag! Anslutningsbuss i Sverige + båtresa t/r + påskbord 300:– (ordinarie pris med buss 440:-)

Äggjakt på Hotell Pommern
Att Åland är som vackrast på våren – det vet alla som någonsin har besökt öriket denna ljuva årstid. Gå på påskmarknad i Mariehamn och strosa runt i den charmiga sjöfartsstaden som erbjuder många roliga aktiviteter för stora och små, eller besök Kastelholms slott som håller öppet under påskhelgen. Eckerö Linjen erbjuder nu flertalet paket för den som vill utforska den natursköna ön. Mitt i Mariehamn ligger mysiga Hotell Pommern, som i påsktider erbjuder äggjakt, tipsrunda och äggmålning för barn. Med promenadavstånd till allt från shopping till restauranger finns egentligen ingenting mer att önska. Åland erbjuder något för alla – barnfamiljer som singelresenärer eller kompisgänget.

Välkommen till Åland!

Kockens recept: såhär gör du egen Memma!

För 4 portioner behöver du:

2 l vatten

8 dl rågmjöl

3 dl malt

1 tsk salt

1 dl sirap

1 msk pomeransskal

Värm vattnet till 60 grader. Tillsätt rågmjölet och malten. Låt stå varmt utan att koka i 3 timmar. Låt koka upp 5-10 minuter. Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal. Häll i en ugnfast form och grädda 3 timmar i ca 175 grader. Rör om var 15:e minut de två första timmarna. Låt svalna innan servering. Äts med fördel med lite ovispad grädde och socker på.