Förgyll hösten och sätt viltkant på tillvaron!

Viltbordet på Eckerö Linjen har funnits i över 20 år och är en av höstens höjdpunkter för många matälskare. Hösten är den årstid där vi får ta tillvara på och njuta av många fina smaker från skog och mark.

 

M/S Eckerös köksmästare Joakim ”Jocke” Nordberg och hans team ger sina gäster möjligheten att smaka på skogens guld till havs. Vad sägs om exempelvis tjälknöl av älg, rökt vildsvin, rimmad lättrökt hjortrygg, viltköttbullar eller ölbräserat vildsvin? För den som uppskattar mustiga höstgrytor finns rådjursgryta med höstens rotsaker. Och så ska man inte missa vildanden i jägarmästarsåsen, Jockes egen storfavorit på årets viltbord.

En av säsongens favoriter: Höstkantarellerna
Höstens skördar bjuder på många olika läckerheter från skog och mark. Säsongens delikatesser som trattkantareller – eller höstkantareller som man säger på Åland – är en av höstens unika råvaror i fokus på M/S Eckerös viltbord.

– I vår matlagning använder vi oss så långt som det bara är möjligt av närproducerade och lokala råvaror från Roslagen och Åland. Kantarellerna köper vi exempelvis från åländska privatpersoner som har svampplockning som fritidsintresse. Vår målsättning är att det ska smaka hemlagat och därför görs även de flesta av våra rätter från grunden ombord, helt i enlighet med vår matfilosofi, berättar Joakim Nordberg.

Maxa dagen med livemusik och shopping
Förutom att njuta av all god mat kan du även koppla av med en god drink och underhållning uppe i bar Klubb Kuling. Där bjuder fartygets kryssningsvärdar och inbjudna gästartister på livemusik alla dagar i veckan. Den shoppingsugna kan även ta en sväng förbi taxfreebutiken. Där hittar man allt från godsaker för stora och små till välgörande krämer, dofter och accessoarer. För fartygets yngsta gäster finns ett uppskattat lekrum med bland annat ett piratskepp, en liten klättervägg och olika spel.

Smidigt att ta sig till och från båten
Resan till och från fartyget gör du snabbt och smidigt med någon av Eckerö Linjens många anslutningsbussar som avgår från ett flertal olika orter. Stockholm, Uppsala och Norrtälje har dagliga anslutningsbussar till samtliga av M/S Eckerös avgångar. Åk hemifrån på morgonen och du är hemma igen till kvällen efter en härlig dag ute till havs.

Recepttips!
Testa att göra köksmästare Jockes läckra kantarelltoast – passar både till vardags och till fest! Detta behöver du (2 portioner):

2 skivor landgångsbröd
1 liter kantareller
1 stor gul lök eller 2 små
4 dl grädde
4 msk smör
100 g riven gräddost
100 g rökt vildsvin eller annat kött
Salt och peppar
1 msk Maizena

Se filmen om hur Jocke tillreder kantarelltoasten här

Eckerö Linjen trafikerar den kortaste vägen över Ålands hav, båtresan tar endast två timmar per väg. Förutom kryssningsverksamheten med fartyget M/S Eckerö är Eckerö Linjen en stor arrangör av turistiska resepaket från Sverige till Åland för både privatpersoner och grupper och man förmedlar de flesta hotell, gästhem och cirka 350 stugor på Åland. Eckerö Linjen har idag ca 230 anställda och årsomsättningen uppgår till cirka 640 miljoner kronor. Eckerö Linjen är en del av Eckerökoncernen, som bedriver verksamhet inom sjöfart och turism. I koncernen ingår även Birka Cruises, Eckerö Shipping, Eckerö Line och Williams Buss.

Läs mer här!